Treceți la conținutul principal

Mănăstirea Greco-Catolică a Surorilor Baziliene Gherla, Cluj

  • Hram: Buna Vestire
Mănăstirea Greco-Catolică ”Buna Vestire” a Surorilor Baziliene, Gherla, Cluj

Transmisiune în direct (LIVE):

  • -

Program liturgic:

  • -

Albume foto:

  • -

Materiale video:

  • -

Diverse:

  • -

Scurt istoric:

  • Oraşul Gherla, primul sediu eparhial între 1853-1930, este şi locul înfiinţării primei comunităţi de surori baziliene, din sânul Bisericii Greco-Catolice Române Unite cu Roma, în anul 1946, de către Maica Ana Fekete, mărturisitoare a credinţei în închisorile comuniste. Comunitatea abia fondată a trecut apoi prin perioada de persecuţie, întărindu-şi rândurile şi mărturisindu-şi cu tărie credinţa în ciuda vitregiei vremurilor.
  • Mai târziu, în anul 2001, s-a cumpărat casa din Gherla (str. Ştefan cel Mare, nr. 32) – actuala Mănăstire ”Buna Vestire”. 
  • Din anul 2003 construcţia a fost extinsă, astfel încât în 24 martie 2005 (seara dinaintea hramului), PS Florentin a sfinţit noua capelă a mănăstirii. 
  • Lucrările de renovare şi de mansardare au continuat până în anul 2008. 
  • Apostolatul surorilor din Gherla, la fel ca în întreaga Provincie "Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria" din Romania a fost şi este bazat în special pe rugăciune. De asemenea, surorile se ocupă de catehizarea şi îndrumarea spirituală a celor care doresc să trăiască mai aproape de Dumnezeu. Poarta mănăstirii se deschide mereu pentru cei lipsiţi care primesc ajutor, hrană şi alinare sufletească.
  • Când este nevoie de ajutorul lor, surorile au grijă de bolnavi, în spital şi la domiciliu. O preocupare constantă este şi catehizarea copiilor şi a tinerilor din parohiile Gherla, Ţaga şi Valea Secerului (Feldru). Au fost organizate numeroase campusuri pentru copii şi tineri, precum şi participări la întâlnirile organizate şi la nivel eparhial. Prin prezenţa şi mărturia lor, surorile baziliene doresc să ducă tuturor mesajul iubirii lui Dumnezeu şi să fie ”purtătoare de Cristos” în societatea contemporană.
  • Sursa: eparhiaclujgherla.ro

Ştiri şi evenimente:



Harta cu mănăstirile din România şi străinătate (diasporă):


Vizualizaţi harta mărită (pe tot ecranul)

Comentarii

  1. Laudat fie isus!! .Suntem alaturi de tote surorile din manastirea sfinta Macarie pentru marea pierdere a surori Rozalia(Raveca Tintelecan) scumpa si draga nosta matusa care a fost pentru noi a doua mama ,nea invatat de mici tot ce ieste legat de dumnezeu si si dealungul vietii iei a avut grija sa pastram si sa practicam tot ce nea invatat si pentru asta si multe altele ii multumim din suflet si ii dorim drum lin spre cer ,asa cum dumneaiei nea purtat toata viata in mintea si rugaciunile dumnisale asa si noi o sa o purtam toata viata in mintea si rugaciunile noastre ,bunul dumnezeu sai dea odihna vesjnica si tranzmitem cele mai sincere condoleanta.Nu te vom uita niciodata matusa noastra draga vei ramine vejnic in sufletu si inimile noastre ,Nepota Tita Spania😭😭😭😭

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Cele mai accesate în ultima săptămână:

Mănăstirea Greco-Catolică Prislop, Maramureş

Hramuri: Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Andrei

Parohia Greco-Catolică Blaj I - Catedrala ”Sfânta Treime”, Alba

Hram: Sfânta Treime

Parohia Greco-Catolică din Cluj - Andrei Mureşanu, Cluj-Napoca

Hram: Sfântul Iosif

Parohia Greco-Catolică din Cluj - Centru Istoric - Catedrala ”Schimbarea la Faţă”, Cluj-Napoca

Hram: Schimbarea la Faţă

Parohia Greco-Catolică Oradea - Catedrala ”Sfântul Nicolae”, Bihor

Hram: Sfântul Nicolae

Rugăciuni obişnuite

În numele Tatălui, și al Fiului, și al sfântului Spirit. Amin. Mărire Ţie, Dumnezeul nostru, mărire Ţie.

Parohia Greco-Catolică Braşov I, Braşov

Hram: Sfântul Petru

Parohia Greco-Catolică Arad - Şega, Arad

Hram: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Parohia Greco-Catolică Arad - Centru, Arad

Hram: Naşterea Sfintei Fecioare Maria

Misiunea Greco-Catolică Română (Parohia personală) Paris, Franţa

Nume oficial: Mission Greco-Catholique Roumaine - Paroisse Saint-Georges / Misiunea Greco-Catolică Română - Parohia Personală ”Sfântul Gheorghe”