Maria - Fecioara Maria

Fecioara Maria - Maica lui Isus - fiica lui Ioachim şi Ana din Nazaret, logodită cu Iosif, Tatăl crescător a lui Isus. 


<<< Înapoi la Abecedarul Credinţei


Concepută fără de păcatul strămoşesc, fiindcă din ea a hotărât Domnul să ia fire omenească Isus, Maria a născut, «la plinirea vremii» prin darul Spiritului Sfânt, pe Mântuitorul lumii, prevestit de Sfintele Scripturi. 

În trecut ca şi astăzi (Lourdes, Fatima etc.) Maica Domnului atrage mulţimi care aleargă cu încredere la ajutorul său. 

Pentru evanghelişti ea este fiica umilă ieşită din popor, ea care aşteaptă totul de la Dumnezeu, cu totul dispusă ascultării Cuvântului dumnezeiesc; ea este «Noua Evă», aceea care obţine minuni de la Fiul său, aceea care se găseşte la piciorul crucii; ea este Mama lui Isus căreia El îi încredinţează omenirea. 

Fiecare creştin recunoaşte în ea propria lui mamă care cu iubire intervine pe lângă Domnul pentru fiecare ce aleargă la ajutorul său. 

Ea este mijlocitoare pe lângă Hristos-Mântuitorul, şi fiind «Maica Domnului», ea a fost ridicată la cer, cu trup şi suflet, premergând pe oameni.


<<< Înapoi la Abecedarul Credinţei


Sursa: Carte de rugăciuni şi învăţătură creştină, ediţie îngrijită de părintele Petru Gherman, tipărită cu încuviinţarea şi binecuvântarea Preasfinţiei Sale Episcop Vasile Cristea, Paris, 1976, retipărită în 1990 la Nyíregyháza.


Comentarii