Treceți la conținutul principal

Mănăstirea Greco-Catolică Stâna de Vale, Bihor (în construcţie)

 • Hram: Fericiţii Episcopi Români Martiri Greco-Catolici
Proiectul mănăstirii greco-catolice Stâna de Vale, Bihor

Transmisiune în direct (LIVE):

 • -

Program liturgic:

 • -

Albume foto:

 • -

Materiale video:

 • -

Diverse:

 • -

Scurt istoric:

 • Pentru Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Stâna de Vale este un loc de referinţă, nu doar datorită faptului că Fericitul Episcop Valeriu Traian Frenţiu se retrăgea la reşedința de vară de acolo, sau pentru întâlnirile Episcopilor Bisericii noastre desfăşurate în Munții Apuseni, dar mai ales pentru faptul că resursele de acolo au ajutat la educarea multor generaţii de copii, în cadrul școlilor pe care le-a fondat şi susţinut Biserica. 
 • Din păcate istoria nu a știut să aprecieze lucrul acesta, iar tot ce a avut Biserica Greco-Catolică la Stâna de Vale, a fost înstrăinat. 
 • După căderea comunismului, clădirile Bisericii, abandonate și neîntreținute, nu au mai putut fi folosite, degradându-se. 
 • Încrezători că planul lui Dumnezeu continuă, domeniul Bisericii Greco-Catolice de la Stâna de Vale care a putut fi recuperat, este din nou pus în valoare. Episcopia Greco-Catolică de Oradea, cu ajutorul unor investitori şi a sprijinului venit din partea oamenilor de bună credinţă, urmează să implementeze diferite proiecte de dezvoltare a zonei. 
 • Primul proiect este construcţia Mănăstirii Greco-Catolice Stâna de Vale, în cinstea Fericiţilor Episcopi Români Greco-Catolici Martiri. 
 • Complexul monastic este prevăzut, pe lângă casa călugărilor, cu o biserică de lemn, în stil maramureşean şi cu un centru pastoral, care va avea o capacitate de peste 35 de locuri de cazare, sală de mese, sală de conferinţe, sală multifuncţională, sală profesorală şi didactică pentru şcoala în natură, terase-refugiu pentru turiştii în tranzit, care doresc să facă un popas de odihnă sau servirea mesei.
 • sursa: catholica.ro via egco.ro

Ştiri şi evenimente:Harta cu mănăstirile din România şi străinătate (diasporă):


Vizualizaţi harta mărită (pe tot ecranul)

Comentarii

Cele mai accesate în ultima săptămână:

Parohia Greco-Catolică Sibiu I - Sfânta Ursula, Sibiu

Hram: Sfânta Ursula

Parohia Greco-Catolică din Cluj - Centru Istoric - Catedrala ”Schimbarea la Faţă”, Cluj-Napoca

Hram: Schimbarea la Faţă

Rugăciuni obişnuite

În numele Tatălui, și al Fiului, și al sfântului Spirit. Amin. Mărire Ţie, Dumnezeul nostru, mărire Ţie.

Mănăstirea Greco-Catolică Prislop, Maramureş

Hramuri: Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Andrei

Parohia Greco-Catolică ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Satu Mare, Satu Mare

Hram: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Parohia Greco-Catolică din Cluj - Andrei Mureşanu, Cluj-Napoca

Hram: Sfântul Iosif

Parohia Greco-Catolică Blaj I - Catedrala ”Sfânta Treime”, Alba

Hram: Sfânta Treime

Mănăstirea Greco-Catolică (Sanctuar Arhiepiscopal Major) şi Casa Generală a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului Cluj-Napoca, Cluj

Hram: Naşterea Maicii Domnului

Parohia Greco-Catolică Sibiu III - Neprihănita Zămislire, Sibiu

Hram: Neprihănita Zămislire

Rugăciune la intrare în casă nouă

DUMNEZEULE, Mântuitorul nostru, care ai aflat a fi lucru vrednic a intra în casa lui Zahei, şi ai făcut mântuire lui şi la toată casa lui: Însuţi şi acum, pe cei care vor să locuiască în casa aceasta, şi prin noi nevrednicii, rugăciuni şi cereri aduc Ţie, păzeşte-i nevătămaţi de toată stricăciunea.  Binecuvintează şi şederea lor aici, şi viaţa lor fără primejdie păzeşte-o.  Că Ţie se cuvine toată mărirea, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Părintelui Tău cel fără de început, şi preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Spirit, acum, şi pururea, şi în vecii vecilor. Amin. Sursa:  Carte de rugăciuni şi învăţătură creştină , ediţie îngrijită de părintele Petru Gherman, tipărită cu încuviinţarea şi binecuvântarea Preasfinţiei Sale Episcop Vasile Cristea, Paris, 1976, retipărită în 1990 la Nyíregyháza.